Eurorail werkt nóg gerichter aan veiligheidscultuur

De afgelopen jaren is er in de GWW veel te doen met betrekking tot veiligheid. Dit geldt voor zowel bedrijven (VCA*- en VCA**) als personen (basis- en vol-VCA). Het afgelopen jaar is daar Veiligheid in Aanbesteding (Safety Culture Ladder) bijgekomen.

Professionele organisatie

Onlangs hebben we tijdens de eerste VCA*-hercertificering ons certificaat met succes ‘geüpgraded’ naar VCA**. De wens om in alle opzichten een professionele organisatie te zijn lag hier aan ten grondslag. Door expliciet naar de kwaliteit van onze processen te kijken, hebben we de doorlooptijden van offerte naar uitvoering weten te verkorten en kunnen we de kwaliteit van de geleiderail, aanrijdbeveiliging of het geluidsscherm garanderen. Dit komt tot uiting in het vorig jaar behaalde ISO 9001 certificaat.

Kernwaarden

Een belangrijk onderdeel van dit traject was het opstellen van de kernwaarden nuchter, betrouwbaar, betrokken, expert, en oplossingsgericht. Hierdoor was het mogelijk om elkaar aan te spreken op verwachte resultaten en gezamenlijk aan verbetering te werken. Het belangrijkste voordeel van die extra verplichtingen is wel dat werken leuker is geworden en – niet onbelangrijk – dat we nu in staat zijn om zelfstandig in te schrijven op aanbestedingen, waarbij aan een hoog veiligheidsniveau moet worden voldaan tegen concurrerende prijzen.

ViA

De groei in professionaliteit heeft er toe geleid dat trede III van de Safety Culture Ladder binnen handbereik is. De self-assessment is gedaan. De actiepunten zijn bekend. Nu kan nóg gerichter worden gewerkt aan worden gewerkt aan de veiligheidscultuur.

Informatie

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op via b.vanderveen@eurorail.nl of tel. 038-477  33 40