Terminals – hout

Terminals (hout)

 • De houten terminals zijn bovengrondse beëindigingen welke de botsenergie van een inrijdend voertuig kunnen absorberen. De meest toegepaste
  houten geleiderailconstructies in Nederland zijn aan de uiteinden onbeschermd en vormen een gevaar voor de weggebruiker. Bij een aanrijding kan een voertuig worden gelanceerd en kan er ernstige schade en letsel ontstaan. Door toepassing van de houten terminals kunnen deze risico’s beperkt worden.

  De houten terminal kan toegepast worden op de houten constructies type N2-01, N2-02, H1-01 en H2-01, zie ook onze pagina houten geleiderail.

  De houten terminals schuiven bij een aanrijding ineen om de botsenergie van een inrijdend voertuig te absorberen. Ze zijn veel korter dan standaard beëindigingen, die aflopen naar maaiveld. Dat maakt ze tevens geschikt voor wegen waar weinig ruimte is voor beëindigingen. De houten terminals zijn speciaal getest voor beëindigingen, zowel aan- als afrijdend.

  De houten terminals zijn nieuw in Nederland, maar vertrouwd in de rest van Europa. Ze worden vooral toegepast langs wegen, bij op- en afritten en aan het begin en einde van houten geleiderailconstructies.

  Grote voordelen:
  – grotere verkeersveiligheid (minder kans op schade en letsel)
  – snelle montage (geen zware of dure fundering nodig)
  – makkelijk in onderhoud en vervanging (bespaart tijd en overlast)
  – korter dan standaard beëindigingen van 12 of 24 m. (ruimtebesparend)
  – slanker dan botskussens (geschikt voor krappe locaties)

  Informatie aanvragen