Eurorail ISO 9001:2015 gecertificeerd

Na een periode van de nodige voorbereidingen, denkwerk, vernieuwingen in processen, taken en verantwoordelijkheden, leverde een tweedaagse audit ons afgelopen zomer de gewenste ISO 9001:2015 certificering op.

Aanleiding
We kozen voor de ISO 9001 certificering, om daarmee op eigen naam in te kunnen schrijven op aanbestedingen. In combinatie met het al aanwezige VCA* – certificaat, voldoen wij primair aan de voorwaarden en hebben daarmee een stap in de ontwikkeling gemaakt als serieuze samenwerkingspartner voor geleiderail, geluidsschermen en aanrijdbeveiliging.

Lean insteek
Met ‘Tkannogbeter als samenwerkingspartner analyseerden we kritisch onze bestaande werkpakketten. We schrapten overbodige en dubbele werkzaamheden, wat leidde tot rust en overzicht. Tegelijkertijd maakten we verantwoordelijkheden en bevoegdheden helder en dat maakte het mogelijk om elkaar aan te spreken op de ‘kwaliteit van het werk’.

De vonk
Dat was niet altijd even gemakkelijk, want verandering leidt tot onzekerheid, waardoor de handrem af en toe stevig werd aangetrokken. Toen we het inzicht hadden dat het werk weliswaar veranderde, maar daarmee ook leuker en interessanter werd, ontstond de vonk die uiteindelijk leidde tot het werken in en met het opnieuw ingerichte proces.

Kernwaarden
De ‘Lean’ insteek maakte het werk niet alleen leuker, maar ook efficiënter. Een onafhankelijke 3e partij beoordeelde dat we terecht het felbegeerde ISO 9001:2015 logo mogen voeren Een mooie garantie voor onze opdrachtgevers dat we staan voor onze kernwaarden: betrouwbaar, betrokken, expert, oplossingsgericht en nuchter.

Continu verbeteren
Uiteraard houdt het hier niet op. Het hebben van ons ISO 9001 certificaat schept ook de verplichting naar onze opdrachtgevers om de dienstverlening continue te blijven verbeteren.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel, of over onze producten en diensten? Neem dan contact met ons op via info@eurorail.nl of tel. 038 – 477 33 40.

Certificaat VCA*

Certificaat ISO 9001