De eerste in Nederland met een MKI-waarde

Na een lang en intensief proces zijn wij als eerste bedrijf in Nederland in het bezit van een MKI-waarde. Ook zijn wij opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Samen met een ingenieursbureau hebben wij de milieubelasting van de gehele levenscyclus van onze houten geleiderails gedetailleerd berekend. Van elke kilometer die wordt gereden om een boom te transporteren tot de recycling van het duurzame product.

Wat is een MKI-waarde?

De MKI-waarde geeft de milieubelasting van een product weer. Hoe duurzaam wordt een product geproduceerd en gerecycled? Dat is waar de MKI-waarde antwoord op geeft. Voor onze geluidsschermen, geleiderails en bermbeveiliging wordt de MKI-waarde per strekkende meter in euro’s berekend. MKI is een afkorting van Milieukosten Indicator.

Waarom werken wij met een MKI-waarde

Tegenwoordig zijn duurzaamheid en stikstof waarschijnlijk de meest besproken begrippen in het Nederlandse bedrijfsleven. Het houdt iedereen bezig. In 2030 moet 50% van de Nederlandse economie circulair zijn. 50% van de grond- en hulpstoffen moet dan bestaan uit gerecycled materiaal. Hier ligt dus ook voor Eurorail een taak. Wij leveren graag een actieve bijdrage aan een duurzamere en circulaire samenleving. Maar wat is nu de bijdrage van Eurorail ten aanzien van de huidige stikstofproblematiek? Ook dat is door het vaststellen van de MKI-waarde inzichtelijk en aantoonbaar geworden.

Hoe kom je tot een MKI-waarde?

Allereerst is het belangrijk om het gehele productieproces van een product in kaart te brengen. Dat noemen wij een Levens-Cyclus-Analyse (LCA). Tijdens deze inventarisatie wordt voor elke stap van het productie proces vastgesteld wat de milieubelasting is. Denk hierbij aan: transport, energie- en waterverbruik, uitstoot van schadelijke stoffen etc. Zelfs het onderhoud dat een product tijdens de levenscyclus ondergaat en de mogelijkheden tot recycling worden hierin meegenomen. Kortom, een gedetailleerde weergave van de milieubelasting.

De voordelen van een MKI-waarde

Aannemers, ingenieursbureaus en overheden kunnen nu aan de hand van de MKI-waarde producten van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Wat is de meest duurzame optie? Voor opdrachtgevers is het ook een groot voordeel om de MKI-berekening van Eurorail mee te nemen in de duurzaamheidsberekeningen van een project. Juist in deze tijd waarin milieubelasting, stikstofuitstoot en CO2 zo’n grote rol spelen.

Vergelijkingen

Om de vergelijking met verschillende leveranciers mogelijk te maken, zijn de MKI-waarden van houten geleiderail van Eurorail opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Daarvoor moeten wij als Eurorail onze berekende MKI-waarde laten verifiëren door een onafhankelijk erkende deskundige. Op dit moment is Eurorail nog de enige aanbieder met een (gecertificeerde) houten geleiderail. De houten geleiderail laat een zeer voordelige MKI-waarde zien. Om een voorbeeld te geven: De MKI-waarde van reguliere stalen geleiderail bedraagt €11 tot €18/m. De MKI-waarde van de Eurorail houten geleiderail bedraagt maar €4,05 per meter.

Laatste Eurorails nieuws

Brabantse gezelligheid binnen Eurorail

Maak kennis met onze nieuwe collega Paul van Beers.
Na heel wat ervaring opgedaan te hebben in de Technische Groothandel en bij productie-bedrijven mag hij zich nu bij Eurorail op de afdeling Verkoop binnendienst bezig houden.

Hoogwaardig reflecterende coating op geleiderail en aanrijdbeveiligingen

Eurorail is exclusief dealer van Ultraguard™. Ultraguard™ is een unieke combinatie van een watervaste verf en glazen microkralen met een hoog retroreflecterend vermogen. Het zorgt voor een zichtbare weg zonder verblinding, gedurende de nacht of overdag bij slecht weer. Eurorail ziet Ultraguard™ als een goede en logische aanvulling op het bestaande assortiment voor het vergroten van de Nederlandse verkeersveiligheid.

Eurorail exclusief dealer van kunststof aanrijdbeveiliging STOMMPY

Eurorail is exclusief dealer van het merk STOMMPY. Deze Italiaanse producent is marktleider op het gebied van kunststof aanrijdbeveiliging en biedt unieke, innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor vraagstukken op het gebied van verkeersveiligheid in uiteenlopende industrieën, zoals voedingsmiddelen, retail, farma en ook automotive.

Ik ben dik tevreden. Goed contact, afspraken worden nagekomen, korte lijntjes en er wordt goed meegedacht (meerwerk)

– De Geus Bouw

Houten geleiderail Type T-32 geplaatst in IJsselmuiden

Bekijk hier het project wat we hebben afgerond in IJsselmuiden

Geluidsscherm Ecowand Planta zorgt voor minder geluidshinder voor omwonenden

Bekijk hier het project wat we hebben afgerond in Deurne

Vakantieparken blijven veilig en behouden natuurlijke uitstraling!

Onze monteurs hebben weer mooi werk afgeleverd in Vakantiepark Roompot

Spoorweg in Apeldoorn voorzien van Aluminium geluidsscherm

Onlangs hebben onze collega’s in Apeldoorn een aluminium geluidsscherm geplaatst.

Eurorail heeft de nieuwe oplossing voor een smalle middenberm.

In opdracht van Provincie Overijssel hebben wij een nieuwe constructie geplaatst nabij Dalfsen op de N340. Wij hebben hier een nieuw type geleiderail geplaatst genaamd : Type M-Line 1.33 m. (H2-W4) in aardebaan.

Ecopark De Wierde voorzien van een Ecowand planta geluidsscherm

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond in Heerenveen

Chocolade goed “beschermd”

Bekijk hier het project van kunststof aanrijdbeveiliging van Stommpy

Geen geluidsoverlast voor woningen in de buurt

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond bij onze buren in België

Recent uitgevoerde opdrachten

Al meer dan 40 jaar is het onze missie om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het terugdringen van verkeerslawaai in Nederland. Dit doen we door het leveren en monteren van (duurzame) aanrijdbeveiliging, geleiderails en geluidschermen.