De eerste in Nederland met een MKI-waarde

Na een lang en intensief proces zijn wij als eerste bedrijf in Nederland in het bezit van een MKI-waarde. Ook zijn wij opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Samen met een ingenieursbureau hebben wij de milieubelasting van de gehele levenscyclus van onze houten geleiderails gedetailleerd berekend. Van elke kilometer die wordt gereden om een boom te transporteren tot de recycling van het duurzame product.

Wat is een MKI-waarde?

De MKI-waarde geeft de milieubelasting van een product weer. Hoe duurzaam wordt een product geproduceerd en gerecycled? Dat is waar de MKI-waarde antwoord op geeft. Voor onze geluidsschermen, geleiderails en bermbeveiliging wordt de MKI-waarde per strekkende meter in euro’s berekend. MKI is een afkorting van Milieukosten Indicator.

Waarom werken wij met een MKI-waarde

Tegenwoordig zijn duurzaamheid en stikstof waarschijnlijk de meest besproken begrippen in het Nederlandse bedrijfsleven. Het houdt iedereen bezig. In 2030 moet 50% van de Nederlandse economie circulair zijn. 50% van de grond- en hulpstoffen moet dan bestaan uit gerecycled materiaal. Hier ligt dus ook voor Eurorail een taak. Wij leveren graag een actieve bijdrage aan een duurzamere en circulaire samenleving. Maar wat is nu de bijdrage van Eurorail ten aanzien van de huidige stikstofproblematiek? Ook dat is door het vaststellen van de MKI-waarde inzichtelijk en aantoonbaar geworden.

Hoe kom je tot een MKI-waarde?

Allereerst is het belangrijk om het gehele productieproces van een product in kaart te brengen. Dat noemen wij een Levens-Cyclus-Analyse (LCA). Tijdens deze inventarisatie wordt voor elke stap van het productie proces vastgesteld wat de milieubelasting is. Denk hierbij aan: transport, energie- en waterverbruik, uitstoot van schadelijke stoffen etc. Zelfs het onderhoud dat een product tijdens de levenscyclus ondergaat en de mogelijkheden tot recycling worden hierin meegenomen. Kortom, een gedetailleerde weergave van de milieubelasting.

De voordelen van een MKI-waarde

Aannemers, ingenieursbureaus en overheden kunnen nu aan de hand van de MKI-waarde producten van verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Wat is de meest duurzame optie? Voor opdrachtgevers is het ook een groot voordeel om de MKI-berekening van Eurorail mee te nemen in de duurzaamheidsberekeningen van een project. Juist in deze tijd waarin milieubelasting, stikstofuitstoot en CO2 zo’n grote rol spelen.

Vergelijkingen

Om de vergelijking met verschillende leveranciers mogelijk te maken, zijn de MKI-waarden van houten geleiderail van Eurorail opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Daarvoor moeten wij als Eurorail onze berekende MKI-waarde laten verifiëren door een onafhankelijk erkende deskundige. Op dit moment is Eurorail nog de enige aanbieder met een (gecertificeerde) houten geleiderail. De houten geleiderail laat een zeer voordelige MKI-waarde zien. Om een voorbeeld te geven: De MKI-waarde van reguliere stalen geleiderail bedraagt €11 tot €18/m. De MKI-waarde van de Eurorail houten geleiderail bedraagt maar €4,05 per meter.

Laatste Eurorails nieuws

Terug op het Honk: Gerald Brouwer
Terug op het Honk: Gerald Brouwer Bekijk het laatste nieuws Home > Terug op het Honk: Gerald Brouwer 6 jaar lang werkte hij bij Eurorail als werkvoorbereider. In 2018 vertrok hij om ervaring ergens anders op te doen. Maar, sinds een half jaar is hij weer terug op het honk: maak kennis met onze trouwe ... Lees meer
Slenck & Horst krijgt permanente woonbestemming door geluidsscherm
Slenck & Horst krijgt permanente woonbestemming door geluidsscherm Bekijk het laatste nieuws Home > Slenck & Horst krijgt permanente woonbestemming door geluidsscherm Om als recreatiepark een permanente woonbestemming te kunnen krijgen, werd het park Slenck & Horst in Harderwijk in de zomer van 2021 uitgerust met een 350 meter lang geluidsscherm. Het scherm moest het ... Lees meer
Aanrijdbeveiliging bespaart Technische Unie tonnen schade
Aanrijdbeveiliging scheelt Technische Unie tonnen schade Bekijk het laatste nieuws Home > Aanrijdbeveiliging bespaart Technische Unie tonnen schade Technische Unie is een groothandel in technische oplossingen voor installatie en industrie. In Nederland zijn er 41 vestigingen (verkoopkantoren, verkooppunten en pick-up points), 2 distributiecentra in Alphen aan den Rijn en Strijen, en 1 Centraal Kantoor in ... Lees meer

Ik ben dik tevreden. Goed contact, afspraken worden nagekomen, korte lijntjes en er wordt goed meegedacht (meerwerk)

– De Geus Bouw

Eurorail heeft de nieuwe oplossing voor een smalle middenberm.

Bekijk hier het project wat we hebben afgerond nabij Dalfsen op de N340 in opdracht van Provincie Overijssel

Ecopark De Wierde voorzien van een Ecowand planta geluidsscherm

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond in Heerenveen

Chocolade goed “beschermd”

Bekijk hier het project van kunststof aanrijdbeveiliging van Stommpy

Geen geluidsoverlast voor woningen in de buurt

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond bij onze buren in België

Natuurlijke uitstraling blijft behouden

Bekijk hier het project met houten geleiderail

Geluidsscherm in Hierden zorgt voor fijne woonomgeving

Bekijk hier het project dat wij hebben afgerond in Hierden

Veiligheid op Schiphol

Bekijk hier het project dat wij zijn gestart op Schiphol in opdracht van De Vries en Verburg.

Buisconstructie te Amstelveen

In de parkeergarage Up Mountain te Amstelveen heeft Eurorail in opdracht van de firma Akor Bouw te Rijssen ca. 100 m. buisconstructie hoog 550 mm. geleverd en gemonteerd.

Ommen – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van Vos Bouw uit Vroomshoop voor de Lidl Nederland heeft Eurorail bij het filiaal te Ommen een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta geproduceerd, geleverd en gemonteerd.

Stolwijk – Aluminium geluidsscherm

In opdracht van Van Delft Infra te Capelle aan den IJssel heeft Eurorail BV aan de Tentweg te Stolwijk een geluidsabsorberend aluminium geluidsscherm geleverd en geplaatst.

Houten geleiderail Eindhoven

In Eindhoven bij Brainport Park heeft Eurorail BV in opdracht van Combinatie Heijmans-Ploegam Braninport V.O.F. ca. 324 m. houten geleiderail type T-22 4m. in aardebaan geleverd en gemonteerd.

Ede – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van BAM Infra Regionaal Culemborg heeft Eurorail BV aan de Parklaan te Ede een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta Kokos geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Krimpen aan den IJssel – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft Eurorail BV aan de Rotterdamseweg aldaar een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Krimpen aan den IJssel – Aluminium

In opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft Eurorail BV op de wereldberoemde Algerabrug een geluidsabsorberend geluidsscherm type Alumna geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Harderwijk – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van Stichting Infra Slenck & Horst heeft Eurorail BV aan de Korhoenlaan te Harderwijk een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Recent uitgevoerde opdrachten

Al meer dan 40 jaar is het onze missie om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het terugdringen van verkeerslawaai in Nederland. Dit doen we door het leveren en monteren van (duurzame) aanrijdbeveiliging, geleiderails en geluidschermen.