Over ons

Over ons

 • Het was in november 1977 dat Daniël Timmer besloot om de stap te nemen en een eigen bedrijf op te starten met als activiteit, het leveren en plaatsen van geleiderail. In januari 1978 ging het bedrijf daadwerkelijk van start en werden de eerste geleiderailprojecten, in eerste instantie, in onderaanneming uitgevoerd.

  Het begon allemaal met het leveren en monteren van geleiderail langs autowegen. In die jaren was ‘vangrail’ nog in opkomst en een snel groeiende markt, waarin Eurorail BV veel kennis, naamsbekendheid en knowhow heeft opgebouwd. Naast het ontwikkelen van diverse geleiderailconstructies heeft Eurorail BV een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de bekende vangrailheistelling, die voorzien is van een pneumatische snelslaghamer. De hamer zorgt voor het snel en accuraat inheien van vangrailstijlen. De vangrailheistelling wordt naar veel landen binnen en buiten Europa geëxporteerd.

  Hoewel in de 1ste jaren de nadruk lag op het aanbrengen van de geleiderail langs autowegen, werd het productpakket van Eurorail BV door de jaren heen sterk uitgebreid. Naast het leveren en monteren van de geleiderail is o.a. ook met aanrijdbeveiliging begonnen. Eurorail BV was de eerste in Nederland die op dit gebied gericht begon. Door de werkzaamheden langs de weg kwam Eurorail BV in aanraking met een betrekkelijk nieuwe markt: het bestrijden van geluidsoverlast langs spoor en weg. In 1981 kon Eurorail BV ook de levering van hoogabsorberende aluminium geluidsschermcassettes in het programma opnemen. Het was in 1982 dat voor het geluidsscherm langs de A9 bij Badhoevedorp, de eerste circa 17.000 m2 aluminium schermcassettes werden geleverd.

  Door de jaren heen heeft Eurorail BV zich verder gespecialiseerd op het gebied van de aanrijdbeveiliging met onder andere de verende aanrijdbeveiliging, die sinds 1990 deel uit maakt van het leveringsprogramma.

  Inmiddels zijn de productgroepen geleiderail en geluidsschermen verder uitgebreid met diverse constructies en zijn er, om een goede combinatie te verkrijgen, stalen meerplatige duikers, reflectorpalen en antiverblindingslamellen e.d. in het programma opgenomen.

  In 2007 heeft de tweede generatie het roer overgenomen en is op deze wijze de continuïteit van Eurorail BV voor de komende jaren gewaarborgd.

 • over-ons_2_3035641720