Oegema en Eurorail hebben de korte lijnen gemeen

ema Transport is een moderne transporteur uit Dedemsvaart. Zij verzorgen het gehele transportproces voor hun opdrachtgevers. Van op-overslag, handling tot andere Warehouse activiteiten. Tot hun klanten mogen ze onder andere Ikea, Wehkamp, Wildkamp, Raab Kärcher en Tuinland rekenen en met 310 vrachtwagens zijn ze één van de grootste vervoerder van het noorden.

Het familiebedrijf met meer dan 100 jaar historie werkt met het uitgangspunt de ‘huisvaderschapsgedachte. Gedurende het gehele transportproces passen zij als een huisvader op de spullen van hun opdrachtgevers. Netjes en zorgvuldig.

Familiebedrijf met korte lijnen

Arold Kuiper werkt al zo’n 15 jaar bij Oegema en houdt zich bezig inkoop en facilitaire zaken. Wat Oegema en Eurorail volgens hem gemeen hebben, zijn de korte lijnen. Hij legt uit: “Als ik ‘s-morgens met een goed verhaal bij de directeur kom en zeg; we moeten daar vangrail neerzetten, want dat gaat ons aan de andere kant geld opleveren, dan is het vlot geregeld. Dan bel ik jullie buitendienstman Manuel. Hij maakt een prijs, we pingelen nog wat en dan moet het gebeuren. Klaar”.

Flexibel werken

Wanneer hij een order plaatst wil hij meestal extra materiaal mee met de montagedienst: “Ik weet namelijk precies hoe het gaat. Hier moet nog een stukje en daar moet nog een stukje bij. Ik wil ter plekke kunnen schakelen. Ook als we later in de praktijk ontdekken dat we iets niet goed hebben ingeschat of het anders moet. Na die tijd rekenen we extra uren materiaal af. Die flexibiliteit is fijn”.

No-nonsense samenwerking

De samenwerking is gebaseerd op no-nonsense, vindt hij. “Het kan snel, het kan kort, goed overleg, ook met jullie planner Dirk. Je weet wat je aan elkaar hebt, wat wel en wat niet kan. Je hoeft nergens achteraan. Het gaat allemaal om meedenken en het is ook niet moeilijk om wat te overleggen. Ik houd ervan dat dingen duidelijk en overzichtelijk zijn. Dat zijn wij ook naar onze klanten in de garage.

“Het gaat allemaal om meedenken en het is ook niet moeilijk om wat te overleggen.
Ik houd ervan dat dingen duidelijk en overzichtelijk zijn. Dat zijn wij ook naar onze klanten in de garage”

Duidelijkheid

De offerte vindt hij duidelijk. Hij stelt: “De prijs is goed en je weet met elkaar waar je over praat.” Manuel maakt altijd een schets van de situatie bij de opname van een werk. Arold: “Die voegt ie toe bij de offerte. Dat is verrekte makkelijk voor je montageploeg. Want dan heb je in beeld wat besproken is. Als ik ga zoeken kan ik vast een goedkopere aanbieder vinden, maar ik heb nu duidelijkheid. Ik weet wat ik aan Manuel en Dirk heb. Je weet altijd dat het goed komt.”

Vaste montageploeg

Arold is tevreden over de montagedienst. “Het is vaak hetzelfde groepje dat komt. Die jongens denken mee en dat is mooi. Wij hebben natuurlijk een idee, maar die jongens komen op locatie en hebben praktijkervaring. Die geven dan ook advies en dat doen ze goed. Dan spreek ik ze de hele dag ook niet weer. Dan gaan ze verder en als ze klaar zijn loop ik er een keer langs. Als dan blijkt dat iets anders moest, dat is dan ook geen probleem. Dan komen ze extra langs en dan maken ze dat weer klaar. Daar houd ik wel van. Niet te moeilijk doen,” glimlacht hij.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Eurorail? Neem dan contact met ons op per mail via info@eurorail.nl of tel. 038 – 477 33 40. Meer informatie over Oegema vindt u op oegematransport.nl