Geluidsschermen

De WHO, World Health Organization, concludeerde een aantal jaren geleden dat geluidsoverlast door verkeer tot minimaal een miljoen verloren gezonde levensjaren in West Europa leidt. Bij sommige mensen kan dit zelfs zoveel stress opleveren dat het bijdraagt aan het ontstaan van hart- en vaatziekten. Eurorail BV is gespecialiseerd in productie, levering en montage van (duurzame) geluidsschermen.

Om geluidsoverlast van rijkswegen terug te dringen deed de overheid in 1975 proeven om te kijken wat de effectiviteit van geluidsschermen was. Dat pakte goed uit. Omdat wij in die jaren al actief waren op het gebied van geleiderail, was het voor ons een logische stap om ook aluminium geluidsschermcassettes in het programma op te nemen. In 1982 leverden wij de eerste 17.000 m2 geluidscassettes langs de A9 in Badhoevedorp.

Expertise en ervaring

De ontwikkelingen in geluidsschermen hebben in die jaren niet stilgestaan. De vraag naar producten die passen in stedelijke en groene gebieden nam toe en wij ontwikkelden mee. Inmiddels staan we voor op ruim 40 jaar kennis & ervaring op het gebied van geluidsschermen en geluidsnormeringen. We produceren de schermen in huis, zijn flexibel en kunnen met een ervaren en geroutineerde montageploeg snel schakelen.

Absorberend of reflecterend

Wij leveren geluidsschermen met een absorberende en reflecteren functie. Wanneer het tegenoverliggende gebied van het geluidscherm geen hinder ondervindt van het weerkaatste geluid, kan een reflecterend scherm worden toegepast. Ook wanneer een geluidscherm aan beide zijden van de geluidsbron wordt geplaatst, is een reflecterend scherm voldoende.

Absorberende schermen absorberen het geluid. De absorptie wordt mogelijk gemaakt door ‘holle ruimtes’ in de oppervlakte van het scherm.

Duurzaam

Ook in de wereld van geluidsschermen neemt de vraag naar duurzaamheid toe. Daarom bieden wij naast onze standaard aluminium geluidsschermen ook varianten in hout en glas. Onze geluidsschermen kunnen worden voorzien van zonnepanelen. Tevens kunnen we cassettes leveren en monteren die geschikt zijn voor begroeiing. De klimop heeft vervolgens een gunstig effect op de reductie van CO2-uitstoot.

Contact

Wilt u graag meer weten over de geluidsschermen van Eurorail? Neem vrijblijvend contact op of stel uw vraag door te bellen of te mailen.

Werkdagen van 08:00 tot 19:00

Laatste Eurorails nieuws

Brabantse gezelligheid binnen Eurorail

Maak kennis met onze nieuwe collega Paul van Beers.
Na heel wat ervaring opgedaan te hebben in de Technische Groothandel en bij productie-bedrijven mag hij zich nu bij Eurorail op de afdeling Verkoop binnendienst bezig houden.

Hoogwaardig reflecterende coating op geleiderail en aanrijdbeveiligingen

Eurorail is exclusief dealer van Ultraguard™. Ultraguard™ is een unieke combinatie van een watervaste verf en glazen microkralen met een hoog retroreflecterend vermogen. Het zorgt voor een zichtbare weg zonder verblinding, gedurende de nacht of overdag bij slecht weer. Eurorail ziet Ultraguard™ als een goede en logische aanvulling op het bestaande assortiment voor het vergroten van de Nederlandse verkeersveiligheid.

Eurorail exclusief dealer van kunststof aanrijdbeveiliging STOMMPY

Eurorail is exclusief dealer van het merk STOMMPY. Deze Italiaanse producent is marktleider op het gebied van kunststof aanrijdbeveiliging en biedt unieke, innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor vraagstukken op het gebied van verkeersveiligheid in uiteenlopende industrieën, zoals voedingsmiddelen, retail, farma en ook automotive.

Dik in orde, jongens zijn mooi aan de slag gegaan. Wij hadden zelf een aantal dingen niet geregeld maar dat is door jullie monteurs goed opgepakt. Als alle aannemers zo werken, dan teken ik ervoor!

– Gemeente Aa & Hunze

Julianaplein Groningen voorzien van geluidsschermen

Bekijk hier het project met transparante geluidsschermen

Houten geleiderail Type T-32 geplaatst in IJsselmuiden

Bekijk hier het project wat we hebben afgerond in IJsselmuiden

Geluidsscherm Ecowand Planta zorgt voor minder geluidshinder voor omwonenden

Bekijk hier het project wat we hebben afgerond in Deurne

Vakantieparken blijven veilig en behouden natuurlijke uitstraling!

Onze monteurs hebben weer mooi werk afgeleverd in Vakantiepark Roompot

Spoorweg in Apeldoorn voorzien van Aluminium geluidsscherm

Onlangs hebben onze collega’s in Apeldoorn een aluminium geluidsscherm geplaatst.

Eurorail heeft de nieuwe oplossing voor een smalle middenberm.

In opdracht van Provincie Overijssel hebben wij een nieuwe constructie geplaatst nabij Dalfsen op de N340. Wij hebben hier een nieuw type geleiderail geplaatst genaamd : Type M-Line 1.33 m. (H2-W4) in aardebaan.

Ecopark De Wierde voorzien van een Ecowand planta geluidsscherm

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond in Heerenveen

Chocolade goed “beschermd”

Bekijk hier het project van kunststof aanrijdbeveiliging van Stommpy

Recent uitgevoerde opdrachten

Al meer dan 40 jaar is het onze missie om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het terugdringen van verkeerslawaai in Nederland. Dit doen we door het leveren en monteren van (duurzame) aanrijdbeveiliging, geleiderails en geluidschermen.