Houten geleiderail

Onze houten geleiderail biedt de uitkomst wanneer u een vriendelijke oplossing zoekt in een groene omgeving, zoals bossen of parken, of in een woonwijk. Onze houten vangrail bestaat uit een constructie van hout en staal en deze is leverbaar in verschillende prestatieklassen. Naast de toepassing van de houten constructies langs wegen, worden deze ook veelvuldig ingezet bij parkeergarages en op industrieterreinen als aanrijdbeveiliging.

MKI Houten geleiderail
T22 geverifieerd!

En opgenomen in de Nationale
Milieu database. Meer informatie
over deze prestatie en wat dit
inhoudt lees je hier.

De houten geleidrail is leverbaar in een rechthoekige en ronde uitvoering:

Ronde uitvoering

Bij de ronde uitvoering van de houten geleiderail zijn de staaldelen verzinkt. De houten delen bestaan uit geïmpregneerd Douglasspar en hebben een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbeschut wordt toegepast, zonder grondcontact. Het hout wordt óf permanent blootgesteld aan weer en wind, óf is beschermd tegen weer en wind, maar wordt regelmatig blootgesteld aan vocht. Bekijk hier ons assortiment met de ronde houten geleiderail.

Vierkante uitvoering

De houten geleiderail in de de vierkante uitvoering bestaan de staaldelen uit cortenstaal. Dit maakt het staal corrosiebestendig en geeft het een natuurlijke uitstraling. Bekijk hier onze vierkante houten geleiderail.

Houtsoort

De houten delen bestaan uit gelamineerd vurenhout. De balken zijn hierdoor sterker en behouden hun kracht bij aanrijding. Optioneel kan Larikshout worden toegepast. Dit hout behoeft niet te worden geïmpregneerd en behoudt op deze manier zijn natuurlijke uitstraling.

Het hout is voorzien van een dubbele beschermlaag:

  1. verduurzaamd middels vacuümdruk en geïmpregneerd
  2. voorzien van een tweelaags UV-bestendige en waterafstotende beits

Duurzaamheidsklasse

Het hout van de vierkante uitvoering heeft duurzaamheidsklasse 4. Dat betekent dat hout wordt toegepast in contact met de grond, of zoet water en daardoor permanent wordt blootgesteld aan vocht.

LCA en MKI-waarde

Beide types voldoen aan het PEFC keurmerk. Voor de T22 constructie is zowel een LCA (volgens EN 15804) en een MKI-berekening uitgevoerd. Na verificatie van de berekening is T22 met een MKI-waarde van €4.05 opgenomen in de Nationale Milieu Database. De MKI-waarden van de verschillen types houten geleiderail zijn op aanvraag beschikbaar.

Vragen

Heeft u een specifiek vraagstuk over de houten geleiderail? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen of te mailen.

Laatste Eurorails nieuws

Brabantse gezelligheid binnen Eurorail

Maak kennis met onze nieuwe collega Paul van Beers.
Na heel wat ervaring opgedaan te hebben in de Technische Groothandel en bij productie-bedrijven mag hij zich nu bij Eurorail op de afdeling Verkoop binnendienst bezig houden.

Hoogwaardig reflecterende coating op geleiderail en aanrijdbeveiligingen

Eurorail is exclusief dealer van Ultraguard™. Ultraguard™ is een unieke combinatie van een watervaste verf en glazen microkralen met een hoog retroreflecterend vermogen. Het zorgt voor een zichtbare weg zonder verblinding, gedurende de nacht of overdag bij slecht weer. Eurorail ziet Ultraguard™ als een goede en logische aanvulling op het bestaande assortiment voor het vergroten van de Nederlandse verkeersveiligheid.

Eurorail exclusief dealer van kunststof aanrijdbeveiliging STOMMPY

Eurorail is exclusief dealer van het merk STOMMPY. Deze Italiaanse producent is marktleider op het gebied van kunststof aanrijdbeveiliging en biedt unieke, innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor vraagstukken op het gebied van verkeersveiligheid in uiteenlopende industrieën, zoals voedingsmiddelen, retail, farma en ook automotive.

Ik ben dik tevreden. Goed contact, afspraken worden nagekomen, korte lijntjes en er wordt goed meegedacht (meerwerk)

– De Geus Bouw

Julianaplein Groningen voorzien van geluidsschermen

Bekijk hier het project met transparante geluidsschermen

Houten geleiderail Type T-32 geplaatst in IJsselmuiden

Bekijk hier het project wat we hebben afgerond in IJsselmuiden

Geluidsscherm Ecowand Planta zorgt voor minder geluidshinder voor omwonenden

Bekijk hier het project wat we hebben afgerond in Deurne

Vakantieparken blijven veilig en behouden natuurlijke uitstraling!

Onze monteurs hebben weer mooi werk afgeleverd in Vakantiepark Roompot

Spoorweg in Apeldoorn voorzien van Aluminium geluidsscherm

Onlangs hebben onze collega’s in Apeldoorn een aluminium geluidsscherm geplaatst.

Eurorail heeft de nieuwe oplossing voor een smalle middenberm.

In opdracht van Provincie Overijssel hebben wij een nieuwe constructie geplaatst nabij Dalfsen op de N340. Wij hebben hier een nieuw type geleiderail geplaatst genaamd : Type M-Line 1.33 m. (H2-W4) in aardebaan.

Ecopark De Wierde voorzien van een Ecowand planta geluidsscherm

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond in Heerenveen

Chocolade goed “beschermd”

Bekijk hier het project van kunststof aanrijdbeveiliging van Stommpy

Recent uitgevoerde opdrachten

Al meer dan 40 jaar is het onze missie om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het terugdringen van verkeerslawaai in Nederland. Dit doen we door het leveren en monteren van (duurzame) aanrijdbeveiliging, geleiderails en geluidschermen.