Houten geleiderail

Onze houten geleiderail biedt de uitkomst wanneer u een vriendelijke oplossing zoekt in een groene omgeving, zoals bossen of parken, of in een woonwijk. Onze houten vangrail bestaat uit een constructie van hout en staal en deze is leverbaar in verschillende prestatieklassen. Naast de toepassing van de houten constructies langs wegen, worden deze ook veelvuldig ingezet bij parkeergarages en op industrieterreinen als aanrijdbeveiliging.

MKI Houten geleiderail
T22 geverifieerd!

En opgenomen in de Nationale
Milieu database. Meer informatie
over deze prestatie en wat dit
inhoudt lees je hier.

De houten geleidrail is leverbaar in een rechthoekige en ronde uitvoering:

Ronde uitvoering

Bij de ronde uitvoering van de houten geleiderail zijn de staaldelen verzinkt. De houten delen bestaan uit geïmpregneerd Douglasspar en hebben een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbeschut wordt toegepast, zonder grondcontact. Het hout wordt óf permanent blootgesteld aan weer en wind, óf is beschermd tegen weer en wind, maar wordt regelmatig blootgesteld aan vocht. Bekijk hier ons assortiment met de ronde houten geleiderail.

Vierkante uitvoering

De houten geleiderail in de de vierkante uitvoering bestaan de staaldelen uit cortenstaal. Dit maakt het staal corrosiebestendig en geeft het een natuurlijke uitstraling. Bekijk hier onze vierkante houten geleiderail.

Houtsoort

De houten delen bestaan uit gelamineerd vurenhout. De balken zijn hierdoor sterker en behouden hun kracht bij aanrijding. Optioneel kan Larikshout worden toegepast. Dit hout behoeft niet te worden geïmpregneerd en behoudt op deze manier zijn natuurlijke uitstraling.

Het hout is voorzien van een dubbele beschermlaag:

  1. verduurzaamd middels vacuümdruk en geïmpregneerd
  2. voorzien van een tweelaags UV-bestendige en waterafstotende beits

Duurzaamheidsklasse

Het hout van de vierkante uitvoering heeft duurzaamheidsklasse 4. Dat betekent dat hout wordt toegepast in contact met de grond, of zoet water en daardoor permanent wordt blootgesteld aan vocht.

LCA en MKI-waarde

Beide types voldoen aan het PEFC keurmerk. Voor de T22 constructie is zowel een LCA (volgens EN 15804) en een MKI-berekening uitgevoerd. Na verificatie van de berekening is T22 met een MKI-waarde van €4.05 opgenomen in de Nationale Milieu Database. De MKI-waarden van de verschillen types houten geleiderail zijn op aanvraag beschikbaar.

Vragen

Heeft u een specifiek vraagstuk over de houten geleiderail? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen of te mailen.

Laatste Eurorails nieuws

Eurorail exclusief dealer van kunststof aanrijdbeveiliging STOMMPY

Eurorail is exclusief dealer van het merk STOMMPY. Deze Italiaanse producent is marktleider op het gebied van kunststof aanrijdbeveiliging en biedt unieke, innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor vraagstukken op het gebied van verkeersveiligheid in uiteenlopende industrieën, zoals voedingsmiddelen, retail, farma en ook automotive.

Terug op het Honk: Gerald Brouwer
Terug op het Honk: Gerald Brouwer Bekijk het laatste nieuws Home > Terug op het Honk: Gerald Brouwer 6 jaar lang werkte hij bij Eurorail als werkvoorbereider. In 2018 vertrok hij om ervaring ergens anders op te doen. Maar, sinds een half jaar is hij weer terug op het honk: maak kennis met onze trouwe ... Lees meer
Slenck & Horst krijgt permanente woonbestemming door geluidsscherm
Slenck & Horst krijgt permanente woonbestemming door geluidsscherm Bekijk het laatste nieuws Home > Slenck & Horst krijgt permanente woonbestemming door geluidsscherm Om als recreatiepark een permanente woonbestemming te kunnen krijgen, werd het park Slenck & Horst in Harderwijk in de zomer van 2021 uitgerust met een 350 meter lang geluidsscherm. Het scherm moest het ... Lees meer

Ik ben dik tevreden. Goed contact, afspraken worden nagekomen, korte lijntjes en er wordt goed meegedacht (meerwerk)

– De Geus Bouw

Vakantieparken blijven veilig en behouden natuurlijke uitstraling!

Onze monteurs hebben weer mooi werk afgeleverd in Vakantiepark Roompot

Spoorweg in Apeldoorn voorzien van Aluminium geluidsscherm

Onlangs hebben onze collega’s in Apeldoorn een aluminium geluidsscherm geplaatst.

Eurorail heeft de nieuwe oplossing voor een smalle middenberm.

In opdracht van Provincie Overijssel hebben wij een nieuwe constructie geplaatst nabij Dalfsen op de N340. Wij hebben hier een nieuw type geleiderail geplaatst genaamd : Type M-Line 1.33 m. (H2-W4) in aardebaan.

Ecopark De Wierde voorzien van een Ecowand planta geluidsscherm

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond in Heerenveen

Chocolade goed “beschermd”

Bekijk hier het project van kunststof aanrijdbeveiliging van Stommpy

Geen geluidsoverlast voor woningen in de buurt

Bekijk hier het project wat wij hebben afgerond bij onze buren in België

Natuurlijke uitstraling blijft behouden

Bekijk hier het project met houten geleiderail

Geluidsscherm in Hierden zorgt voor fijne woonomgeving

Bekijk hier het project dat wij hebben afgerond in Hierden

Veiligheid op Schiphol

Bekijk hier het project dat wij zijn gestart op Schiphol in opdracht van De Vries en Verburg.

Buisconstructie te Amstelveen

In de parkeergarage Up Mountain te Amstelveen heeft Eurorail in opdracht van de firma Akor Bouw te Rijssen ca. 100 m. buisconstructie hoog 550 mm. geleverd en gemonteerd.

Ommen – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van Vos Bouw uit Vroomshoop voor de Lidl Nederland heeft Eurorail bij het filiaal te Ommen een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta geproduceerd, geleverd en gemonteerd.

Stolwijk – Aluminium geluidsscherm

In opdracht van Van Delft Infra te Capelle aan den IJssel heeft Eurorail BV aan de Tentweg te Stolwijk een geluidsabsorberend aluminium geluidsscherm geleverd en geplaatst.

Houten geleiderail Eindhoven

In Eindhoven bij Brainport Park heeft Eurorail BV in opdracht van Combinatie Heijmans-Ploegam Braninport V.O.F. ca. 324 m. houten geleiderail type T-22 4m. in aardebaan geleverd en gemonteerd.

Ede – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van BAM Infra Regionaal Culemborg heeft Eurorail BV aan de Parklaan te Ede een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta Kokos geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Krimpen aan den IJssel – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft Eurorail BV aan de Rotterdamseweg aldaar een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Krimpen aan den IJssel – Aluminium

In opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft Eurorail BV op de wereldberoemde Algerabrug een geluidsabsorberend geluidsscherm type Alumna geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Harderwijk – Groenscherm Ecowand-Planta

In opdracht van Stichting Infra Slenck & Horst heeft Eurorail BV aan de Korhoenlaan te Harderwijk een geluidsabsorberend geluidsscherm type Ecowand-Planta geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Recent uitgevoerde opdrachten

Al meer dan 40 jaar is het onze missie om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het terugdringen van verkeerslawaai in Nederland. Dit doen we door het leveren en monteren van (duurzame) aanrijdbeveiliging, geleiderails en geluidschermen.