Van Rooijen Logistiek kiest al 20 jaar voor ‘harde vangrail’

Van Rooijen Logistiek kiest al 20 jaar voor ‘harde vangrail’

Van Rooijen Logistiek is een familiebedrijf uit 1947. Met een grote vestiging in Eindhoven en Turnhout, zijn zij actief in warehousing en transport. Dit doen zij voor de sectoren fast mover consumer goods, zoals food en zoetwaren, personal care products, consumer electronics, farmaceutische producten, cosmetica en displays.

Grote speler

Met ca. 600 medewerkers, 230 eigen vrachtwagens en ruim 140.000 m² ruimte voor warehouse, VAS en crossdock-activiteiten, is Van Rooijen geen kleine speler in de markt. Iwan van de Geer, technisch directeur werkt er inmiddels 27 jaar en heeft het bedrijf met de tijd zien groeien. Zo ook de hoeveel logistieke bewegingen op het terrein. Hij was degene die het eerste contact legde met Eurorail.

Investeren in aanrijdbeveiliging van Eurorail

Hoe lang geleden dat precies was, dat weet hij niet meer. “Ongeveer een jaar of twintig,” vertelt hij. “In eerste instantie wilden we helemaal niet investeren in aanrijdbeveiliging. Maar door de jaren heen ging er steeds meer stuk en dat moet je dan weer repareren. Op een gegeven moment zie je dat het heel veel kost. Dan kun je die aanrijdingen beter voorkomen. We zijn toen in contact gekomen met Eurorail en aanrijdbeveiliging gaan toepassen. Langzaam werd dat steeds meer plekken en nu vormt dat echt een groot wezenlijk deel van ons gebouw.”

“Door de jaren heen ging er steeds meer stuk en dat moet je dan weer repareren. Op een gegeven moment zie je dat het heel veel kost. Dan kun je die aanrijdingen beter voorkomen”

Betrokken medewerkers

Van de Geer is tevreden over de samenwerking. “Goede mensen, goede monteurs,” vertelt hij. “Afspraken worden altijd nagekomen, zowel qua offerte als uitvoering. De mensen uit de montageploeg komen hier al langer. Dat zijn allemaal jongens, die staan soms langs provinciale weg te werken en ook in onze warehouse met food, en toch gaat dat super. De instelling van de mensen is goed. Ze zijn heel erg betrokken”.

Harde vangrail

De aanrijdbeveiliging wordt toegepast in de expeditie ruimtes en de warehouses. Daar wordt volgens Van de Geer veel gereden. Het gaat dan met name om stellingbeschermers en wandbeschermers. Deze starre beschermingsrail is geschikt voor die plekken waar ze niet haaks op de aanrijdbeveiliging rijden, maar waar wel degelijke bescherming nodig is. Iwan: “Dat soort plekken, daar beschermen we alles.” Hij glimlacht: “Wij kiezen voor harde vangrail, want al dat mooie gele beweegbare spul, daar geloof ik niet in.”

Kernwaarden betrouwbaarheid en expertise

Van de Geer herkent de kernwaarden van Eurorail. “Als wij een ruimte te beveiligen hebben, dan gaan we samen rondlopen en dan zoeken we naar een oplossing, we maken gebruik van Eurorails expertise.” Zowel Van Rooijen als Eurorail hebben expertise en betrouwbaarheid als kernwaarde.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Of bent u benieuwd naar de producten en diensten van Eurorail? Neem dan contact met ons op via info@eurorail.nl of tel. 038 – 477 33 40. Benieuwd naar Van Rooijen Logistiek? Bekijk dan hier hun website op vanrooijen.nl